BLOG MMstudio
TRGOVINA

Poceni izdelava spletne trgovine: pa je res poceni?

Objavljeno: 10.6.2020
Poceni izdelava spletne trgovine je besedna zveza, ki jo v iskalnike v večini primerov vpisujejo podjetniki in podjetja, ki se šele podajajo na področje spletne prodaje. A kar je na prvi pogled poceni, še ne pomeni, da bo poceni tudi ob koncu investicije oziroma ob pričetku spletne prodaje. Poceni izdelava spletne trgovine velikokrat predstavlja sprejemanje različnih kompromisov na račun izgleda, funkcionalnosti in rangiranja spletne trgovine.
Poceni izdelava spletne trgovine je besedna zveza, ki jo v iskalnike v večini primerov vpisujejo podjetniki in podjetja, ki se šele podajajo na področje spletne prodaje. Le-ti velikokrat še niso prepričani ali je spletna prodaja res tisto kar želijo početi, ali bodo s spletno trgovino tudi sami uspešni oz. vidijo spletno prodajo kot priložnost s katero je pač potrebno poizkusiti. Zato si takšni posamezniki in podjetja vsaj na začetku želijo v spletno prodajo vložiti manjši finančni vložek, poceni spletna trgovina pa jim predstavlja v tistem trenutku še sprejemljivo investicijo.

A kar je na prvi pogled poceni, še ne pomeni, da bo poceni tudi ob koncu investicije oziroma ob pričetku spletne prodaje. Poceni izdelava spletne trgovine velikokrat predstavlja sprejemanje različnih kompromisov na račun izgleda, funkcionalnosti in rangiranja spletne trgovine.

Na drugi strani imamo izkušene spletne prodajalce, ki ne želijo sprejemati kompromisov na račun kvalitete spletne trgovine in poceni izdelave. S svojimi izkušnjami vedo, da bo spletna prodaja uspešna le, če bo spletna trgovina pri spletnih iskalnikih visoko rangirana, če bo s svojim izgledom in funkcionalnostmi pritegnila, ustvarila in zadržala kupce, če bo spletno trgovino možno preprosto urejati in v prihodnosti tudi enostavno nadgrajevati. Spletna trgovina jim predstavlja močan prodajni kanal, ki ga ne želijo oslabiti z izdelavo poceni spletne trgovine.

Kakšna pa je razlika med poceni in tisto malo manj poceni spletno trgovino?

Programiranje je področje, ki zahteva nemalo znanja in izkušenj, v kolikor želimo biti na tem področju resnično uspešni. Z razvojem spleta pa so se skozi leta na trgu pojavili različni ponudniki in urejevalniki, ki tudi laikom in programerskim začetnikom omogočajo postavitev najrazličnejših spletnih trgovin. Takšne spletne trgovine so običajno izdelane v lahko dostopnih odprtokodnih sistemih, izgled spletne trgovine je pogojen z izbiro pred-izdelanih oblikovnih predlog, funkcionalnosti spletne trgovine pa so v začetnih paketih močno omejene.

Značilnost takšnih spletnih trgovin je ta, da so lahko izdelane izjemno hitro, njihovo rangiranje pri spletnih iskalnikih je običajno zelo slabo, lastnik takšne spletne trgovine pa mora na račun izgleda, rangiranja, funkcionalnosti in hitrosti nalaganja, sprejeti marsikateri kompromis. Seveda se lahko tudi takšno spletno trgovino nadgradi in izboljša, a takšni posegi ne bodo več tako zelo ugodni, kot je bila osnovna postavitev. Tako boste z začetne investicije nekaj deset EUR, hitro prišli do zneskov v višini nekaj sto EUR ali več. To pa ni več tako poceni, kot se je na začetku zdelo, kajne?

Tudi po investiranju teh nekaj sto EUR boste običajno še vedno lastnik spletne trgovine, ki se nahaja nekje na 20 strani pri iskalniku Google. Nekatere statistike pravijo, da več kot 75% uporabnikov iskalnika Google, nikoli ne klikne oziroma ne pogleda na drugo stran prikazanih rezultatov iskanja. Hitro vam je lahko jasno, kako zelo uspešna bo vaša prodaja, v kolikor boste sami s svojo spletno trgovino rangirani še nižje od tega. Tako vložena sredstva v izdelavo spletne trgovine ne bodo predstavljala investicije, temveč bodo ta investirana sredstva postala le strošek za vaše podjetje.

Spletna trgovina predstavlja mesto, kjer se izmenjuje večja količina osebnih podatkov. Vsak kupec mora ob opravljenem nakupu posredovati nekaj osebnih podatkov, da se lahko nakup opravi in kasneje izvrši tudi dostava nakupljenih izdelkov. Takšne osebne podatke je potrebno strogo varovati pred vdori in vpogledi nepooblaščenih tretjih oseb. Lahko dostopni odprtokodni sistemi imajo vsem lahko dostopno programsko kodo, poleg tega pa je na takšnih spletnih trgovinah še ogromno različnih tem in vtičnikov tretjih oseb. Nivo varnosti je pri poceni izdelanih spletnih trgovinah veliko nižji, kot je ta nivo pri unikatno izdelanih spletnih trgovinah.

Poleg vsega naštetega imamo v naši agenciji ogromno izkušenj s strankami, ki so k nam prišle, ker so svoj prvi spletni nastop zaupale izvajalcem, ki so se z izdelavo spletnih trgovin ukvarjali ljubiteljsko. Največkrat izpostavljeni problemi pri sodelovanju s takšnimi izvajalci so bili: projekt nikoli ni bil do konca zaključen, nekaterih stvari se enostavno ni dalo narediti, spletne trgovine lastniki niso mogli sami urejati, izvajalci se nam niso več oglasili na telefon in preko elektronske pošte,.. Porabili ste zajeten kup denarja, vaša spletna trgovina pa ni končana, ne deluje ali pa je sploh ne morete uporabljati, ker ste ostali brez dostopov. Takšnega scenarija si zagotovo ne želite.

Zakaj torej »poceni« ni vedno poceni?

Z zgoraj napisanim smo vas želeli zgolj opozoriti na vse primere in pasti, ki jih s sabo prinaša poceni izdelava spletnih trgovin. V naši agenciji se takšnega načina dela ne poslužujemo. Vse naše spletne trgovine so unikatni izdelki, ki se popolnoma prilagodijo vsem potrebam in željam naših naročnikov. Ne sprejemamo kompromisov, temveč na vsakem področju zagotavljamo najvišji nivo uslug. Tudi na spletnem trgu se morate ločiti od svoje konkurence. Zato je potrebno na spletu nastopiti suvereno, svojo ponudbo pa morate predstaviti v najboljši možni luči. Poskrbite za edinstveno podobo vaše spletne trgovine, ki bo sledila CGP-ju vašega podjetja. Le z unikatno spletno trgovino boste lahko gradili na prepoznavnosti vaše blagovne znamke. Poleg tega lahko v naše spletne trgovine vgradimo vse funkcionalnosti, ki jih resnično potrebujete. Naše spletne trgovine imajo jasno in pregledno zasnovo, pri kupcih pa s svojim izgledom vzbujajo interes in zanimanje. Pa cena takšne spletne trgovine? Unikatno, visoko rangirano, funkcionalno in varno spletno trgovino se nikakor ne da narediti za nekaj 10 ali nekaj 100 EUR. Cena bo zagotovo nekoliko višja od tega, a še vedno takšna, da si jo lahko privošči vsak, ki se želi resno lotiti spletne prodaje. V kolikor upoštevate še dejstvo, da bo takšna spletna trgovina tudi resnično prodajala, potem lahko rečemo, da je investicija dokaj nizka in zagotovo upravičena.

Ker je vsak naš izdelek unikat, kjer se upoštevajo želje naročnikov, ne moremo posredovati neke pavšalne cene za izdelavo spletne trgovine. Zagotovo pa  vam lahko, na podlagi vašega povpraševanja, kjer nam boste predstavili svoje zahteve in želje, pripravimo neobvezujočo ponudbo. Izdelava spletne trgovine je prvi korak na poti do uspešnega spletnega nastopa in spletne prodaje. Kasneje je seveda potrebno, za uspešno prodajo, postoriti še marsikaj drugega. Predvsem je potrebno poskrbeti za uspešno promocijo vaše spletne trgovine, stalno izvajanje marketinških aktivnosti in stalen, pristen stik z vašimi strankami in kupci.

Kontaktirajte našo prodajno službo in si pridobite brezplačno ponudbo za izdelavo spletne trgovine. To lahko storite s klicem na 070/860-812 ali oz. nam pošljete povpraševanje na info@mmstudio.si


 
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.