BLOG MMstudio

Na katerem sistemu postaviti spletno trgovino

Objavljeno: 13.10.2020
V trenutnih razmerah se vse več trgovcev odloča ponudbo iz fizičnih trgovin preseliti na splet. Spletna trgovina je postala nujna za konkurenčnost na trgu. Postavitev spletne trgovine je zato nujna! Tukaj pa se pojavi zmeda in vprašanje: “Kateri sistem za spletno trgovino je najboljši?“  

Na katerem sistemu postaviti spletno trgovino


V trenutnih razmerah se vse več trgovcev odloča ponudbo iz fizičnih trgovin preseliti na splet. Spletna trgovina je postala nujna za konkurenčnost na trgu. Kdor se bo pravočasno odzval in prilagodil novo nastali situaciji bo poslovno preživel to krizo in iz nje prišel še močnejši. Postavitev spletne trgovine je zato nujna! Na vrh prioritet si zato zabeležite postavko »Izdelava spletne trgovine«. Tukaj pa se pri večini že pojavi zmeda in vprašanje: “Kateri sistem za spletno trgovino je najboljši?


Kdo naj mi postavi spletno trgovino?


Komu zaupati postavitev spletne trgovine? Naj jo postavim sam, naj najamem študena ali naj raje vse prepustim profesionalcem? Naš nasvet je vsekakor sledeč: Izdelava spletne trgovine ni preprosta! Če ne poznate področja do popolnosti in ne sledite trendom v panogi, gre hitro lahko kaj narobe. To pa pomeni dodatno delo, popravljanje in na koncu nepričakovane stroške. Ponudniki spletnih trgovin imajo v svojih ekipah specializirane strokovnjake z več različnih področij, ki poskrbijo da bo spletna trgovina na koncu profesionalna in predvsem, da bo opravljala svoje poslanstvo – prodajala.


Izbira platfore za spletno trgovino


Spletno trgovino vam bo torej postavila profesionalna ekipa, ki ve kaj dela. Še vedno pa jo lahko izdelate sami. Pred vami pa je odločitev na katerem sistemu želite prodajati na spletu. Odločitev bo vplivala predvsem na to, kako udobno boste vnašali in urejali vsebino, kot so npr. artikli in kategorije v spletni trgovini. Pri izbiri pa je treba biti pozoren tudi na prilagodljivost platforme spletne trgovine za kasnejše dodelave in morebitne spremembe.
V nadaljevanju vam predstavljamo najpopularnejše platforme za izdelavo spletne trgovine. Naš izbor je sledeč:
 

Shopify



Shopyfy je ena izmed najpopularnejših platform za postavitev spletne trgovine. Njena posebnost je mesečni najem platforme za kar boste plačevali pribljižno 30€ za osnovno različico. Omogoča relativno preprosto urejanje in vodenje spletne trgovine. Ponuja tudi pester nabor dodatkov med katerimi so nekateri brezplačni drugi pa plačljivi. Na voljo je 14 dnevna brezplačna preizkušnja sistema z vsemi funkcionalnstimi katere mora imeti sodobna spletna trgovina.

Za pričetek dela potrebujete domeno in izbrano predlogo spletne trgovine. Žal je ravno tu največja težava saj boste izgled in funkcionalnos težje prilagodili 100% svojim željam.

Shopify priporočamo predvsem nezahtevnim uporabnikom, ki so pripravljeni sprejeti plačevanje mesečne naročnine in dodatne stroške razvoja specifičnih razširitev.

Preprostost za uporabo:
Možnost oblikovnih prilagoditev:
Funkcionalnosti:
Pomoč uporabnikom:
Uporabniška izkušnja:


Magento


Platforma za spletno trgovino Magento je odprtokodni sistem in je vsaj v osnovni različici Community Edition dostopen brezplačno. Ponuja ogromno predlog, vtičnikov in funkcionalnosti s katerimi lahko spletno trgovino dvignete na profesionalen nivo. Slabost, ki jo moramo izpostaviti pa je, da boste za kaj takega potrebovali izdatno pomoč razvijalcev, saj je sistem za povprečnega uporabnika brez programerskega znanja precej zapleten in zahteven. Tudi samo urejanje vsebine zna biti precej kompleksno. Uvajanje v Magento terja svoj čas! Odločite se sicer lahko za plačljivo različico Magenta, ki zajema dodatno funkcionalnost, poslovanje v oblaku in ustrezno (plačljivo) podporo.

Priporočamo predvsem velikom trgovcem s svojo IT ekipo.

Preprostost za uporabo:
Možnost oblikovnih prilagoditev:
Funkcionalnosti:
Pomoč uporabnikom:
Uporabniška izkušnja:


WooCommerce


WooCommerce je brezplačen vtičnik za priljubljen odprtokodni sistem WordPress. Izdelava spletne trgovine je hitra in preprosta, loti je se lahko praktično vsak, ki je kolikor toliko vešč v osnovah računalništva. Trgovino lahko nadgradite z obilo dodatki (plugini), ki so presenetljivo dobro narejeni, uporabni in po večini brezplačni. Prilagoditev spletne trgovine je sicer omejena na izbiro predloge, kar pa zahtevajo kar nekaj programerskega znanja. Ker je WordPress, posledično tudi WooCommerce izredno razširjen in priljubljen po svetu se kaj hitro lahko zgodi, da bo vaša spletna trgovina enaka stotine drugim. Tega pa si ne želimo, kajne?

Postavitev spletne trgovine na WooCommercu priporočamo predvsem manjšim trgovcem, ki svoje dejavnosti kratkoročno ne nameravajo širiti in blogerjem, ki v svojih prispevkih občasno promovirajo in prodajajo kak izdelek.

Preprostost za uporabo:
Možnost oblikovnih prilagoditev:
Funkcionalnosti:
Pomoč uporabnikom:
Uporabniška izkušnja:


OpenCart


OpenCart je odprtokodna aplikacija za izdelavo spletne trgovine primerna predvsem za mala in srednje velika trgovska podjetja. Uporabniku prijazna spletna trgvina nudi preko 10.000 razšeritvenih modulov poskrbi, da bo nadgradnja spletne trgovine precej enostavna. OpenCartova največja prednost v primerjavi s konkurenco je enostavna namestitev. Zadostovalo bo že osnovno znaje računalništva. Tudi kasnejše urejanje vsebine v spletni trgovini vam ne bi smelo predstavljati večjih težav.  

Problem OpenCarta, ki ga želimo izpostaviti pa je na začetku precej osiromašena spletna trgovina z omejenimi funkcionalnostimi. Nadgradnja je sicer na dosegu roke vendar boste zanjo potrebovali pomoč izkušenega programerja. To pa zna predstavljati dodatne stroške.

Preprostost za uporabo:
Možnost oblikovnih prilagoditev:
Funkcionalnosti:
Pomoč uporabnikom:
Uporabniška izkušnja:


CMS Minitron


CMS Minitron je napreden sistem spletne trgovine, plod slovenskega znanja in izkušenj. Platforma prav vsakemu uporabniku omogoča enostavno urejanje spletne trgovine.

Minitron je zaprtokodni sistem s katerim lahko uporabniki upravljajo in posodabljajo vsebine na svojih spletnih straneh in spletnih trgovinah. Hitro in že z osnovnim poznavanjem računalništva lahko dodajate nove vsebine, novice, galerije, izdelke, kategorije v spletni trgovini, itd.

Strokovna ekipa poskrbi za unikatno, vizualno privlačno in brezhibno delujočo spletno trgovino narejena točno po željah stranke. Preprosta in jasna struktura pa nudi izredno enostavno uporabo in urejanje spletne trgovine.

Unikatna spletna trgovina bo pri vaših obiskovalcih in kupcih pustila odličen vtis, poleg tega pa vaše spletno poslovanje prenesle na globalno raven.

Vodenje spletne strani še nikoli ni bilo tako enostavno.



Prednosti uporabe CMS Minitron so njegove funkcionalnosti. Med drugim nudi urejanje vsebin n slovenskem jeziku, možnost vgradnje različnih plačilnih sistemov, kreiranje avtomatskih predračunov, točke zvestobe, opomnik o zapuščeni košarici, affiliate program, modul akcijskih nakupov, hitri nakupni proces za oddajo naročila, spreminjanje valute, vgradnjo napredne filtracije na spletni trgovini, modul za darilne bone, POP-UP z ročnim nadzorom vklapljanja in vsebine in še veliko, veliko več

Sistem za izdelavo spletne trgovine Minitron priporočamo tako mali, srednjim kot velikim podjetjem, ki si želijo neomejeno tehnično in strokovno podporo slovenskih strokovnjakov, hkrati pa razmišljajo o širitvi spletnega poslovanja doma in v tujini.

Preprostost za uporabo:
Možnost oblikovnih prilagoditev:
Funkcionalnosti:
Pomoč uporabnikom:
Uporabniška izkušnja:


Povzetek

Torej katero je po našem mnenju ultimativno orodje za postavitev spletne trgovine? Predvsem slovenskim uporabnikom, ki jih zanima postavitev spletne trgovine na preizkušenem sistemu priporočamo, da izberejo CMS za urejanje spletne trgovine Minitron. Že v osnovi nudi obilo funkcionalnosti, predvsem takih, ki so prilagojeni slovenskemu trgovcu. Ključno pri izbiri platforme za izdelavo spletne trgovine je tudi to, da boste imeli s strani razvojnika sistema stalno podporo. Pri uporabi sistema Minitron ste lahko brez skrbi, saj vam ekipa ponuja vso potrebno podporo.
 
OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski cms minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani gdpr varstvo osebnih podatkov google analitika vrhunsko oblikovanje kvalitetno programiranje spletna stran po meri ključ do uspeha seo optimizacija ux design optimizacija spletne strani piškotki wordpress kako narediti spletno stran društvo člani portal za društvo iskalnik izvajalcev po regijah portal za člane društva registracija članov digitalna prijavnica na dogodke design odziven design hiter nakup seo optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine crm sistem erp sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopify spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina varna spletna trgovina zaprtokodni sistem varno nakupovanje google oglaševanje digitalni marketing e-mail oglaševanje mailing seznam marketinška strategija blog e-poštni seznam cta program zvestobe video vsebine organski doseg cms cms sistem minitron varnost vsebinski marketing oglaševanje google ads google oglaševanje socialna omrežja facebook oglaševanje b2b podjetja b2b marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 video marketing chatboti ugc - user generated content influencerji facebook objave mmstudio engagement facebook ads analiza e-mail marketing povečajte e-poštni seznam seo ppc email marketing google analitika 4 ga4 google analitics optimizacija spletnih strani seo optimizacije google spletni iskalniki spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja cgp celostna grafična podoba spletnih trgovin google analytics spletna analitika spletno mesto google ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov photoshop ps photoshop express urejanje fotografije za splet cms seo optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.