BLOG MMstudio
SPLET

Izdelava unikatne spletne strani

Objavljeno: 10.6.2020
Ko se osebe in podjetja odločajo za izdelavo spletne strani, se velikokrat srečajo z vprašanjem: izbrati kateri izmed odprtokodnih sistemov z že izdelano predlogo in na hitro nekaj postaviti ali pa se izdelave spletne strani lotiti nekoliko resneje in za izdelavo izbrati usposobljeno agencijo ter izdelati unikatno spletno stran?
Ko se osebe in podjetja odločajo za izdelavo spletne strani, se velikokrat srečajo z vprašanjem: izbrati kateri izmed odprtokodnih sistemov z že izdelano predlogo in na hitro nekaj postaviti ali pa se izdelave spletne strani lotiti nekoliko resneje in za izdelavo izbrati usposobljeno agencijo ter izdelati unikatno spletno stran?

Resnejša podjetja in osebe z nekaj več izkušnjami na področju interneta ter spletnega nastopa se bodo zagotovo odločila za izdelavo unikatne spletne strani. Razlogov za to je več. Kateri so te razlogi si preberite v nadaljevanju..

Unikaten izgled spletne strani

V kolikor želite na trgu nastopiti suvereno in se ločiti od svoje konkurence, potem morate zagotovo biti drugačni tudi na spletu. Da bi svojo dejavnost, storitve in ponudbo predstavili v najboljši možni luči, morate poskrbeti tudi za edinstveno podobo vaše spletne strani. Kot smo že omenili, se mnogi pri izdelavi spletnih strani poslužujejo že izdelanih in uporabljenih grafičnih predlog, kar zagotovo ne omogoča, da bi spletna stran v popolnosti odražala podobo vašega podjetja. V kolikor pa se odločite za izdelavo unikatne spletne strani, se proces izdelave prične »iz nič«. To pomeni, da se za izdelavo grafične podobe uporabi »nepopisan, bel list«. Designer bo na podlagi vaših informacij, vašega CGP-ja in vaših želja, izdelal predlog grafične podobe, kjer ni potrebno sklepati nobenih kompromisov. Izgled spletne strani se lahko v vseh točkah popolnoma prilagodi vašim željam, kar pa ni možno v kolikor se spletna stran zasnuje na osnovi že izdelane predloge.

Funkcionalnost spletne strani

Unikatne spletne strani, ki so izdelane po meri naročnika, omogočajo popolno prilagajanje njegovim željam tudi na področju funkcionalnosti spletne strani. V kolikor želimo pri svojih obiskovalcih doseči kar najboljšo uporabniško izkušnjo, moramo na spletni strani poskrbeti za enostavno navigacijo, napredne kontaktne obrazce, enostavne postopke za oddajo povpraševanj,.. To je le nekaj funkcionalnosti, ki jih lahko pri izdelavi unikatne spletne strani popolnoma prilagodimo potrebam in željam vaših obiskovalcev. Poleg funkcionalnosti, ki so namenjene vašim uporabnikom, je zelo pomembno, da je spletna stran prijazna tudi vam kot lastnikom in administratorjem spletne strani. Zato je pomembno, da pred izdelavo spletne strani naredite poizvedbo tudi o izbranem CMS sistemu v katerem bo izdelana spletna stran. CMS mora biti takšen, da vam bo omogočal enostavno urejanje spletnega mesta (dodajanje novih vsebin, slik, objava novic,..)

Višja pozicija na Googlu in ostalih iskalnikih

Kako zelo pomembno je biti visoko uvrščen pri spletnih iskalnikih smo že pisali. Koliko boste imeli obiskovalcev na svoji spletni strani, je odvisno predvsem od vaše uvrstitve pri spletnih iskalnikih. Po meri izdelana unikatna spletna stran je s strani spletnih iskalnikov že v štartu veliko bolje tretirana in sprejeta kot strani, ki so izdelane na podlagi že neštetokrat uporabljenih predlog. Na to v veliki meri vpliva tudi programska koda, ki je pri unikatni spletni strani veliko krajša in bolj urejena, kot so kode pri drugih hitro dostopnih straneh. Unikatna spletna stran se v veliki večini primerov, tudi naloži veliko hitreje kot se nalagajo druge strani. Tudi to močno vpliva na uporabniško izkušnjo in pa seveda tudi na uvrstitev pri spletnih iskalnikih. Višja uvrstitev pa pomeni tudi večjo obiskanost in višjo prodajo.

Možnost nadaljnjega razvoja in rasti

Unikatne in po meri izdelane spletne strani omogočajo tudi kasnejše prilagoditve na področju funkcionalnosti in razvoja. Predpostavimo, da ste ob zagonu podjetja potrebovali zgolj predstavitveno spletno stran. Z vašim razvojem in rastjo vašega poslovanja, so se spremenile tudi potrebe na področju spletnega nastopa. Stranke so vse zahtevnejše, potrebujejo več informacij do katerih želijo enostavno dostopati, svojo spletno stran bi morebiti želeli nadgraditi v spletno trgovino, potrebujete dodatne povpraševalne obrazce,.. To je le nekaj primerov, kjer se izdelava unikatne spletne strani izkaže za edino pravo izbiro. Vse funkcionalnosti se namreč lahko postopoma dodajajo in spreminjajo, kar pa ne moremo z zagotovo trditi za spletne strani, ki so izdelane na osnovi že izdelanih predlog in brezplačnih sistemov. Unikatna spletna stran vam omogoča stalno rast, prilagajanje spremembam na trgu in konkurenčnost v primerjavi z vašimi tekmeci.  

V MMstudiu izdelujemo zgolj unikatne spletne strani in trgovine, ki se popolnoma prilagodijo vsem željam in potrebam naših naročnikov. Nekaj naših uspešnih projektov si lahko ogledate med našimi referencami. Zaupajte nam tudi vaš projekt. Pokličite nas na 070 860 812 ali nam pošljite e-mail na info@mmstudio.si.
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.